Een nacht in het bed van Ingvar

cropped-foto-typemachine1.jpgIk heb een hekel aan afkortingen. Ik snap niet waarom ze gebruikt worden. Het leest bv. niet lekker. Het stoort me omdat ik steeds maar ‘beevee’ lees en dan met lezen stop omdat er een punt staat. Bovendien is het funest voor het ritme van een tekst. M.i. zijn afkortingen nergens voor nodig. M.a.w.: ik schrijf ze liever niet op. Tenzij het niet anders kan natuurlijk, bv. in dit blog. Afkortingen van producten of bedrijven, of het nu een bv een nv of een vof is, vind ik nog erger. Ik voel me net een kind dat niet kan lezen als ik vrachtwagens met onbegrijpelijke lettercombinaties voorbij zie komen. Wat doen ze? Wat verkopen ze? Wat is het motto van hun bedenkers? Ik pleit daarom voor hergebruik van de volledige namen van bedrijven en producten. En sinds ik dit consequent toepas krijgt het dagelijkse leven er een nieuwe dimensie bij.

Zo ben ik bijvoorbeeld ’s morgens veel sneller uit bed omdat ik weet dat ik Breakfast Instant Tarwe in mijn melk ga strooien en ik smeer met plezier een boterhammetje met Peters Notenindustrie Tilburg voor tussen de middag. In de pauze vraag ik aan mijn collega’s of iemand nog iets nodig heeft uit de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam; ik koop er een paar New York London’s. En misschien loop ik nog even langs de Door Eendrachtige Samenwerking Profiteren Allen Regelmatig voor wat appels en een zakje Conserven Import Export. Als ik daarna nog tijd heb spuit ik stiekem een luchtje op bij Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking. Genietend van een rolletje Kwaliteit In Niets Geëvenaard werk ik de rest van de middag verder. ‘s Avonds strooi ik mayonaise van De Rooij´s Electrische Melangeer Inrichting Amersfoort over mijn frietjes van de Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken, of misschien kies ik voor een sausje van Johan en Martin. Nu nog even wat rondslingerend leg godt opruimen dat de buurkinderen in de tuin hebben gegooid. Daarna was ik mijn haren met André en Lonneke en dan is het tijd voor een heerlijk nachtje in het bed van Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd.

Leve de verbeelding! En niet z.s.m. alle afkortingen op internet gaan opzoeken, a.u.b.!

4 gedachtes over “Een nacht in het bed van Ingvar

  1. Haha ik ging automatisch al die namen teruglezen naar hun afkorting 😉
    Van bedrijven stoort het me niet zo, maar bij jargontaal wel, zoals: stop je mipapo in je liboza bij de vrijmido. Dat klinkt echt vreselijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s