Het nut van associëren

duckHet schrijven wil vandaag niet helemaal lukken. Er zijn passages waar ik tevreden over ben, maar het verhaal wordt nog niet echt een geheel. Ik ga naar buiten om wat kleine boodschapjes te doen en mijn hoofd leeg te maken. Met een omweg loop ik naar het winkelcentrum. Pas als ik halverwege ben realiseer ik me dat het boodschappenlijstje nog op het aanrecht ligt. Vergeten.
Op het ritme van mijn passen probeer ik de lijst in gedachten voor me te zien. De woorden staan met rode pen geschreven. ‘Brood’ is het enige woord dat ik duidelijk voor me zie, de rest blijft vaag. Het doet me denken aan een stripje in een Donald Duck van lang geleden, waar Kwik, Kwek en Kwak boodschappen gaan doen voor Katrien. Ze onthouden elk een boodschap. Als beloning mogen ze ook een reep chocola  kopen. Onderweg gebeurt er van alles. En met elke gebeurtenis vergeet steeds een van de neefjes wat hij moet kopen. Totdat ze zich alleen de chocola nog weten te herinneren.
Tijdens mijn wandeling gebeurt er niet veel. Ik loop op een geasfalteerd voetpad en rechts is een enorme vijver waar eenden dobberen in de ijzige wind. Sommige eenden zitten op de betonnen rand van de vijver. Als ik langsloop kijken ze verstoord op en verdwijnen dan een voor een in het water. Het voetpad ligt bezaaid met wittige uitwerpselen. Voor mij is het een voetpad, maar voor de vogels is het blijkbaar een openbaar toilet. Het is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt. Ik ben een  indringer in hun vogelsanitair. Stel je voor dat er plots een eend bij mij thuis door de wc zou wandelen. Dan zou ik ook raar opkijken.
Ik sta voor de ingang van de supermarkt en weet opeens weer wat er op het lijstje stond: brood, kattenbrokjes, een zakje rucola en wc-eend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s